Go to Top

Aanbesteding alsnog gunnen aan eiser

In deze zaak van 4 februari 2014 heeft de rechtbank Rotterdam bepaalt dat de aanbestedende dienst, het Museum Boijmans Van Beuningen, de opdracht alsnog moeten gunnen aan de architect van de MVRDV.

Het ging in deze zaak over het kiezen van een architect voor de nieuwbouw van het collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen. Het Museum Boijmans Van Beuningen heeft de architect MVRDV uitgesloten wegens overtreding van het communicatievoorschrift. De rechtbank vond het niet aannemelijk dat de architect door het gesprek van 5 september 2013 een zodanig relevante kennisvoorsprong had, dat daardoor de mededinging is vervalst of uitgeschakeld. Volgens de rechtbank was dus niet duidelijk dat het ‘level playing field’ verstoord is geraakt.

Tussen partijen was er geen discussie over dat MVRDV de economisch meest voordelige inschrijving was, en dus voorzover de gemeente de opdracht nog wil gunnen, deze gunnen aan MVRDV.


Heeft u vagen over dit bericht of behoefte aan direct advies, neem dan kosteloos contact op met Advocatenkantoor Hoveijn. Advocatenkantoor Hoveijn is onder andere gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht en vastgoedrecht.